+31(0)6 55 196 097 Astrology Coach Utrecht info@sjoerdbijleveld.com

Betekenis volle maan op 18 mei 2019 in Schorpioen

Ik ben zojuist begonnen met het maken van YouTube filmpjes over astrologie..

Deze YouTube movie gaat over mijn interpretatie van de astrologische betekenis van de VOLLE MAAN  op 18 Mei 2019.

Op 18 Mei 2019 krijgen we een volle maan in het teken Schorpioen (27 graden).

Schorpioen is een waterteken; doortastend, intense en gevoelig. Volle maan in Schorpioen is niet lichtzinnig; er kunnen diepgaande thema’s aan het licht komen waar jij of wij op collectief niveau ons niet eerder bewust van waren. Denk aan emoties die in je onbewuste opgeslagen lagen en nu naar boven komen, maar het kan ook over financiën van anderen of sexualiteit gaan.
Thema’s niet meer bijdragen aan de evolutie van jouw leven, kunnen nu worden ingezien en losgelaten. Mogelijk voel je je na een broeierige fase, opgelucht en verfrist en ben je weer klaar voor een nieuwe fase. Kijk wat bij jou tijdens deze volle maan aan het licht komen mag. Dit kan om het einde van een levensfase gaan, iets letterlijks zijn of een overtuigingspatroon waar je in vast zat. Schorpioen is een zeer krachtige energie die vraagt om de controle over jezelf te nemen. Negatief kan deze energie omslaan naar controle of manipulatie naar de omgeving en buiten zijn grenzen gaan. Ben je er dus goed van bewust dat deze energie sterk is en hoe deze ook negatief ook op je terug kan slaan indien niet zuiver gehanteerd. Maak je keuzes vanuit het hart en liefde en niet vanuit wraak of gevoel van onmacht. Wat je uitzend komt weer bij je terug.

De maan maakt onder andere een verbinding met Mercurius en Pluto. Mars loopt in aanloop naar de volle maan door Tweelingen. Mars is de planeet van actie en wanneer deze in het luchtteken Tweelingen loopt, die over het denken en communicatie met anderen heerst, kunnen we ons assertiever en scherper uiten. Dus let op dat je niet te vel reageert op bepaalde situaties. Anderzijds kan het wel een uitnodiging zijn om iets wat te lang niet geuit is, nu wel de mogelijkheid krijgt.
Tijdens de volle maan is Mars net in Kreeft beland en dat kan ons emotioneler en gevoeliger maken. Mars in Kreeft maakt een verbinding met Cheiron. Cheiron gaat onder ander over onze diepste pijnpunten. Mogelijk komen oude wonden, van vroeger bijvoorbeeld, naar boven en nog om heling vragen. Tezamen met Maan in Schorpioen is dat een goed moment om deze dieper te bekijken; de wortel van je pijn en angsten van vroeger, die nu niet meer bij je horen, los te laten. Door diep inzicht van het ‘hoe en waarom‘, mogen deze thema’s nu definitief getransformeerd en geheeld worden. Alsof een oude wond nog eenmaal open en gedesinfecteerd wordt en nu voorgoed mag helen.
Verder valt Venus samen met Uranus. Deze energie kan je opeens uit je routine duwen en excitement meegeven waarin ruimte voor vernieuwing, plots het ‘onverwachte’ zich kan aandienen. Wellicht wens je je nu ook meer vrijheid in je relaties.
Mercurius staat op de Zon waardoor ons mentale deel actiever wordt en de gevoelens om je naar anderen te uiten, sterker wordt. Geef ook ruimte aan anderen om hun standpunt, gedachten te uiten. Let er ook op met welke gedachten je naar jezelf communiceert. Omdat Mercurius een verbinding maakt met Pluto, de energie die bij Schorpioen hoort, leent deze volle maan zich uitstekend om ook te communiceren over diepgaande thema’s.

Welk goud ligt er nog in jou te wachten om NU ontdekt te worden ?
Waar kun jij nog een stapje met jezelf maken?
Een verborgen talent, een nieuwe fase of een dieper inzicht..?.

Mijn toekomstige filmpjes ook zien? Volg me dan op YouTube.

 

en_USEnglish
nl_NLNederlands en_USEnglish